Aaah, Kerstmis. De tijd van gezelligheid, goedeten en … cadeautjes! Cadeautjes kiezen is niet altijd even gemakkelijk, maarmet dit overzicht hoop ik jullie cadeautjesleven iets gemakkelijker te maken omdie smart home fanaat te verrassen. Hier gaan we!

Slimme verlichting

Slimme verlichting is altijd een goede keuze, want dit is de meest veilige optie en ook direct het eerste waar iedereen mee begint om zijn/haar woning slim te maken. Spelen met verlichting is ook altijd leuk en zeker met de feestdagen kun je hier heel erg leuke zaken mee doen. Sfeer verzekerd!

Maar voor welk pakket kun je het beste kiezen? Wel, als je op een beperkt budget zit kun je het beste naar de Ikea gaan en daar je slag slaan voor een paar Trådfri lampen en een bridge. De Trådfri bridge kost een € 39,99 en een lamp kost een € 24,99. Bij Ikea kun je het dus zo duur maken als je budget het toelaat, altijd handig met deze koopdagen!

Heb je wat meer speling, zou ik zeker voor de Philips Hue gaan. Philips Hue biedt veel meer mogelijkheden dan het Ikea Trådfri ecosysteem, maar de prijs is er dan ook wat naar. Als je voor Philips Hue kiest, kun je kiezen uit een Philips Hue White starterskit met alleen wittinten, of voor het Philips Hue Color starterskit die ondersteuning heeft voor 16 miljoen kleuren. Philips Hue White starterskit kost € 75,99, terwijl de Philips Hue Color starterskit voor € 158 over de toogbank gaat. Beide starterskits komen met drie lampen, een dimmer en een bridge.

Of je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Philips Hue Lichtstrip. Met deze slimme lichtstrip kun je werkelijk alles: verlicht je trapleuning ermee, plak hem achter de tv en laat de strip kleuren weergeven aan de hand van de afgespeelde muziek, of je kunt hem in de kerstboom hangen als kerstlampjes! Deze lichtstrip gaat al voor € 55,99 over de toonbank, je krijgt hiervoor een strip van 2 meter die is uit te breiden tot 10 meter door verlengstukken van 1 meter.

Slimme deurbel

Het is niet altijd mogelijk om de deurbel te horen gaan, bv. wanneer je in de tuin aan het genieten bent van het zomerzonnetje of wanneer je boodschappen aan doen bent. Zeer vervelend als je misschien aan het wachten bent op een pakketlevering voor een kerstcadeautje dat je online besteld hebt. Wel, met de Ring Video Deurbel 2 blijf je steeds op de hoogte van en door je deurbel waar je ook bent!

Deze slimme deurbel kun je aansluiten op je bestaande bedrading of op de meegeleverde oplaadbare batterij. Wanneer iemand op de bel drukt, krijg je een melding hiervan op je smartphone, tablet en/of pc. De deurbel heeft ook een camera ingebouwd, dus via de app zie je ook steeds in Full HD wie er voor je deur staat. Via deze app kun je ook van op afstand communiceren met de persoon voor je voordeur. Bang dat deze deurbel gestolen wordt? Geen probleem, bij diefstal voorziet Ring je zelfs gratis van een nieuw exemplaar!

De Ring Video Deurbel 2 heeft een prijskaartje van € 199.

Maak je intercom slim!

De bovengenoemde Ring Video Deurbel 2 is handig voor mensen die in een huis wonen, voor appartementsbewoners is dit echter niet zo handig. Ook daar is echter een oplossing voor: Nello One!

Aangezien er in appartementen veelal met bestaande (intercom) systemen wordt gewerkt, is het niet mogelijk om een slim slot te installeren. Met de Nello One is dit wel mogelijk. Doordat dit systeem werkt op het bestaande (intercom) systeem, kunt u deze eenvoudig aansluiten. Hierdoor kunt u met een bestaand systeem toch een slim slot creëren.

Aangezien er in appartementen veelal met intercom-systemen wordt gewerkt, is het niet mogelijk om een slim slot te installeren omdat je zit met de gemeenschappelijke voordeur. Net zoals bij een slimme deurbel krijg je van Nello One een melding op je smartphone wanneer iemand voor je voordeur staat. Van op afstand kun je met deze persoon communiceren en zelfs de deur opendoen! Zeer handig als je niet thuis bent wanneer ze een pakje komen leveren!

De Nello One is verkrijgbaar voor € 129 en is enkel te bestellen via de officiële Nello webshop.

Slimme speaker

Sinds de komst van de Google Assistent zijn de slimme speakers aan een ware opmars bezig. Sommige analisten deden begin 2018 nog de uitspraak dat Belgen niet zozeer interesse in bv. een Google Home, maar tijdens de afgelopen Black Friday waren ze toch maar mooi overal uitverkocht in België! Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Google Assistent nu ook in het Nederlands te bedienen is.

Voor de Google Home heb je de keuze uit een Mini-versie of de gewone versie. Voor de Google Home Mini betaal je € 59, terwijl je voor de gewone Google Home een € 149 moet neertellen.

Maak je domme toestellen ook slim

Hoewel we in het technologisch tijdperk zitten, zijn slimme huizen nog niet echt ingeburgerd. Je hebt wel van die smart home fanatiekelingen die beweren dat ze alles slim hebben, maar gegarandeerd dat ze nog enkele domme dingen hebben. Denk maar aan je koffiezetapparaat, een Senseo toestel, broodrooster, …

Nu kun je ook komaf maken met deze domme toestellen en dat zelfs zonder ze te vervangen voor een nieuw model! Dit kan dankzij de MicroBot Push. De MicroBot Push is eigenlijk een slimme “vinger”, want hij drukt automatisch een knop in, bv. die van je koffiezetapparaat. Je kunt het apparaatje instellen wanneer hij zijn drukbeweging moet uitvoeren, maar je kunt het ook volledig automatiseren. Bijvoorbeeld: je slimme verlichting gaat aan wanneer je wekker ‘s morgensvroeg afgaat. Doordat de Philips Hue aan gaat, weet de MicroBot Push dat je gaat opstaan en lekkere, verse en warme koffie wilt wanneer je beneden komt en start je koffiezetapparaat dus onmiddellijk wanneer de Hue lampen aan gaan. Een klein apparaatje, maar heel erg veelzijdig!

De MicroBot Push is enkel via de officiële website te kopen en kost een $ 49,99. Je hebt ook een bridge nodig om het geheel te bedienen; deze kost $ 75,00.

Wat dacht je van een slimme bloempot?

Een slimme bloempot is ideaal voor iemand die geen groene vingers heeft, maar toch graag planten in huis heeft. Een beetje groen in huis is altijd gezellig én het zuivert de lucht op natuurlijke wijze. Fabrikant Parrot vond dit ook en kwam met de Parrot Pot op de proppen, de slimme bloempot!

De Parrot Pot kan 30 dagen lang de plant zelf water geven dankzij het ingebouwde waterreservoir. Gewoon regelmatig even controleren of er nog genoeg water in de pot zit en schenk als het nodig is weer wat bij. Ook heeft de pot vier ingebouwde sensoren om zonlicht, meststof, temperatuur en bodemvocht in realtime te monitoren. Hierdoor heb je steeds een goed overzicht wat je plant nodig heeft, maar voor deze aspecten moet je zelf wel even de handen uit de mouwen steken. Ook heeft Parrot een hele database voorzien met verzorging van duizenden planten in uitgelegd!

Je kunt de Parrot Pot al voor € 77,99 op de kop tikken.

Beheer je hydratiedoelstellingen met een slimme drinkfles!

Ja hoor, er zijn tegenwoordig zelfs slimme drinkflessen! De Ozmo Smart Water Bottle is zo’n slimme drinkfles die je dagelijkse water- en koffieconsumpties voor je opvolgt. Heb je lange tijd niets gedronken, krijg je push en vibratiemeldingen op je smartphone om je eraan te herinneren dat het tijd is om nog iets te drinken. Ook kun je de drinkfles koppelen aan verschillende fitness trackers van o.a. Fitbit, Garmin en Apple Health.

De Ozmo Smart Water Bottle is verkrijgbaar voor € 69,99.

Dit zijn naar mijn mening de voornaamste leuke kerstgadgets die je aan een tech liefhebber van smart home toepassingen kunt geven. Er zijn natuurlijk ook nog tal van andere opties. Denk maar aan de Google Chromecast, een Nest Protect rookmelder en de Athom Homey.

Heb je zelf ook nog goede ideeën? Laat het dan weten in een comment hieronder of via een mailtje!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.