In januari 2018 werd tijdens de CES de slimme Outdoor Camera van Somfy aangekondigd, die zelfs met een CES Innovation Award werd bekroond. Nu heeft Somfy eindelijk ook een releasedatum bekend gemaakt en deze volgt al snel: al vanaf eind november kun je de Outdoor Camera bij de belangrijkste resellers gaan halen!

Deze nieuwe outdoor camera met verzorgd design past in Somfy’s strategie om preventieve beveiligingsoplossingen aan te bieden. De Somfy Outdoor Camera maakt deel uit van het Somfy Protect-portfolio connected beveiligingsoplossingen die compatibel zijn met de bekende smart home ecosystemen.

De outdoor camera beschikt over een krachtige sirene van 110 dB en wanneer iemand probeert binnen te dringen ontvangt de eigenaar een melding op zijn smartphone. Hij kan daarop de indringer toespreken, en indien nodig meteen de sirene aan laten gaan vanuit de applicatie Somfy Protect.

De sirene kan automatisch geactiveerd worden dankzij algoritmen. Via artificiële intelligentie is de buitencamera in staat om heel nauwkeurig onderscheid te maken tussen mens en dier. Het beperkt zo ook het risico op vals alarm door dieren of auto’s. Deze functie wordt binnenkort in bètaversie aangeboden. Voor klanten die al een Somfy Outdoor Camera hebben zal er een update volgen.

Tot slot kan de camera, om het nachtelijke afschrikkingseffect te versterken, gekoppeld worden aan een bestaande buitenverlichting die automatisch aangaat zodra iemand wordt gedetecteerd.

Zoals bij andere camera’s in het Somfy Protect-portfolio wordt bij bewegingsdetectie een waarschuwing met snapshot verzonden. Tegelijkertijd wordt er een video van 10 seconden opgenomen en in de beveiligde cloud bewaard. Deze video’s kunnen 24 uur lang kosteloos geraadpleegd en gedownload worden, om alle twijfel weg te nemen maar ook om bij inbraak te dienen als bewijs.

De Outdoor Camera is eenvoudig te installeren en biedt daarbij drie mogelijkheden: inpluggen in een stopcontact, aansluiten op een bestaand stroompunt of koppelen aan een buitenverlichting. Met de intelligente activeringsfunctie is het voor de eigenaar mogelijk om zijn vertrek en terugkeer te vereenvoudigen: de Somfy Outdoor Camera schakelt zichzelf automatisch uit wanneer de bewoner thuiskomt en stuurt hem telkens ook een herinnering om de camera te activeren zodra hij zijn woning verlaat.

De Somfy Outdoor Camera is compatibel met de bekende smart home ecosystemen zoals Nest, IFTTT, Amazon Alexa en Google Home.

De Somfy Outdoor Camera is vanaf eind november beschikbaar bij de belangrijkste resellers en bij de professionele installateurs. De camera krijgt een adviesprijs van 269 euro.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.